Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
400 mililitrų vandens
200 gramų grikių miltų (tinka ir paprasti miltai)
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas augalinio aliejaus
Įdarui:
4 vienetai kiaušinių
4 gabalėliai kumpio (arba kitos mėgiamos mėsos)
1 pundelis svogūnų laiškų
1 žiupsnelis druskos
1 pundelis krapų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Visus tešlos produktus sudedame į dubenį ir su plaktuvu išplakame iki vientisos masės. Neturi būti gumuliukų, o tešla skystoka.
2.
Kepame blynus per visą keptuvę po 1 min. iš abiejų pusių.
3.
Kiaušinius iškepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus tik iš vienos pusės. Kiaušinio nereikia iškepti iki visiško iškepimo, turėtu būti dar šiek tiek minkštas. Užberkite pipirų ir druskos.
4.
Iškepusius blynus dedame į lėkštę. Į blyno centrą dedame žalumynus, kumpiuko griežinėlį ir uždėkite po kiaušinį. Šonus užlenkite taip, kad matytusi viduryje kiaušinis.