TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 16:01
Šokoladiniai pyragėliai su avietėmis ir plikytu kremu
Å okoladiniai pyragÄ—liai su avietÄ—mis ir plikytu kremu

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
160 gramų miltų
100 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
40 gramų kakavos
40 gramų cukraus pudros
1 šaukštas vandens (ledinio)
šiek tiek druskos
Įdarui:
190 gramų aviečių
4 gramai želatinos (smulkios)
pagal skonį cukraus
Kremui:
200 mililitrų pieno
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
90 gramų cukraus
50 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių trynių
1.5 šaukšto kukurūzų krakmolo
šiek tiek vanilės
Papuošimui:
pagal poreikį kakavos
pagal poreikį aviečių
pagal poreikį mėtų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šaltą sviestą sukapoti, suberti miltus, kakavą, cukraus pudrą, druską ir viską sutrinti į trupinius. Įmušti kiaušinį, įpilti ledinį vandenį ir užminkyti tešlą. Įvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 minučių.

2.
Piena, trynį, cukrų, krakmolą sumaišyti ir kaitinti nuolat maišant ant nedidelės ugnies, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies ir po kelių minuičių įmaišyti sviestą. Palikti visiškai atvėsti, po to įmaišyti iki standumo išplakta grietinėlę ir padėti kremą į šaldytuvą.

3.
Tešlą padalinti į 6 lygias dalis, iškočioti apskritimus ir sudėti į formeles. Šonus prispausti, o dugną subadyti šakute. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių, atvėsus atsargiai išimti iš formelių.

4.
Avietes pakaitinti su cukrumi ant nedidelės ugnies, kol užvirs, tada perkošti per sietelį ir įmaišyti želatiną, kad ji ištirptų. Padėti tyrelę trumpam į šaldytuvą, kol pradės stingti.

5.
Į kiekvieną tartaletę dėti po šaukštą aviečių tyrelės, ant jos konditeriniu švirkštu paskirstyti kremą, pabarstyti kakava ir papuošti keliomis avietėmis.




admin · 2018-12-30 18:00 · 715 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt