Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 vienetas šviesios duonos (arba batono, neraikyto)
200 gramų fermentinio sūrio
120 gramų sviesto
1 pundelis žalumynų (krapų, petražolių, kalendros ar kt.)
4 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Duoną atsargiai, nespaudžiant, įpjauti pailgomis juostelėmis. Pjauti ne iki pat dugno, bet daryti gana gilias įpjovas. Tam naudokite labai aštrų peilį ar specialų duonos peilį, brūžinant lyg pjūklu, nespausti peilio. Aš paprastai pirmiausia įpjaunu vidurį, tuomet pjaunu iki vieno krašto, o vėliau nuo kito krašto link vidurio - taip duona mažiau susipaudžia. Tuomet padaryti įpjovas statmenai pirmosioms, kaip matosi nuotraukoje.
2.
Sviestą ištirpinti ir išmaišyti su smulkintu česnaku ir žalumynais. Sviesto mišiniu atsargiai sulaistyti duonos įpjovas iš vidaus. Patogiausia į įpjovą dėti peilį ir juo šiek tiek praskleisti įpjovas, į jas atsargiai pilti sviesto mišinio.
3.
Sūrį sutarkuoti ir dėti į įpjovas. Duoną dėti ant didesnio folijos gabalo ir kraštus truputį pakelti, suformuojant "krepšelį", kad kepant ant skardos neišbėgų sviestas ir sūris.
4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sūris ištirps ir duona šiek tiek apskrus. Skanaus!