TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Turkiški pusryčių kiaušiniai jogurto patale
Turkiški kiaušiniai su jogurtu

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų graikiško jogurto (ar natūralaus)
4 vienetai kiaušinių
30 gramų sviesto
1 šaukštelis čili dribsniai
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių (nebūtina)
šiek tiek mėtų (ar kitų mėgstamų žalumynų)
2 skiltelės česnako
1/3 vieneto žaliųjų citrinų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek acto

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Česnako skilteles smulkiai sukapoti. Taip pat susmultinti ir mėtų lapelius. Viską sudėti į karščiui atsparų indą kartu su jogurtu, pasūdyti ir išmaišyti.

2.
Nemažame puode užvirti vandenį kiaušiniams. Kai šis užverda, sumažinti ugnį iki mažiausios ir šliukštelti acto. Su šaukštu išsukti vandenį puode, kad susidarytų sukurys, tuomet į jo centrą atsargiai įmušti kiaušinį, paskui antrą. Jei sukurys dingo vėl labai lengvai pasukti vandenį, ir sumušti likusius kiaušinius. Kad būtų lengviau, kiaušinį pirmiausia galima įmušti į nedidelį dubenėlį, o išsukus vandenį jį gražiai įleisti į sukurio centrą. Kiaušinius virti 3,5 - 4 minutes (priklausomai nuo jų dydžio), kadangi šiam patiekalui reikia kiaušinių su minkštais tryniais.

3.
Kiaušinius išgriebti į atskirą lėkštę, tačiau vandens kuriame virė kiaušiniai neišpilti. Padidinti ugnį ir virš to paties vandens dėti indą su jogurtu. Indas neturėtų liesti vandens. Taip vis pamaišant leisti jogurtui sušilti iki truputį aukštesnės nei kambario temperatūros.

4.
Kol šyla jogurtas, į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėti sviestą. Kai šis ištirpsta kelias akimirkas jį pakaitinti ir suberti čili dribsnius bei saldžiają papriką. Nukelti nuo ugnies.

5.
Pašildytą jogurtą padalinti į du dubenėlius, per vidurį dėti po du kiaušinius ir viską apipilti lydytu sviestu su čili. Galiausiai užspausti žaliosios citrinos sulčių ant viršaus ir papuošti keliais mėtų lapeliais. Valgyti su lengvai paskrudinta duona.



Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje



admin · 2018-12-28 09:00 · 800 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt