TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Gaivus varškės kremo tortas su avietėmis
Varškės tortas su avietėmis

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus
30 gramų miltų
Varškės kremui:
1 kilogramas kreminės varškės
200 gramų cukraus
1 vienetas citrinų
60 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
Viršui:
2 stiklinės aviečių
1 pakelis vaisinės želė

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui išplakti kiaušinio baltymus su cukrumi iki blizgios, standžios masės. Trynius paplakti, kad taptų vientisi ir sumaišyti su išplaktais baltymais, įsijoti miltus ir atsargiai permaišyti.

2.
Kepimo skardelę iškloti kepimo popieriumi (tik dugną) ir išlyginti plonu sluoksniu tešlą. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje apie 10 min. Atvėsinti skardelėje.

3.
Kremui varškę gerai išplakti kartu su cukrumi, kad taptų vientisa be gumuliukų. Jei varškė itin sausa, galima įmaišyti kelis šaukštus grietinės. Įmaišyti citrinos žievelę.

4.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti, kol išbrinks. Išbrinkusią ištipinti.

5.
Į ištirpusią žele įmaišyti citrinos sultis, ir greit maišant kelis šaukštus varškės plakinio. Tuomet viską supilti į varškės masę ir gerai išmaišyti. Kremą supilti ant atvėsusio biskvito ir perkelti į šaldytuvą, kol sustings.

6.
Kai varškė sutvirtės išdėlioti avietes. Paruoši vaisinę žele ir atvėsinti. Kai bus sudėliotos avietės, atsargiai užpilti kelis šaukštus vaisinės žele, kad plonai pasidengtų dugnas. Kai žele sustings, supilti likusią ir pilnai atvėsinti tortą.




admin · 2018-12-26 18:00 · 833 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt