Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Pagrindui:
300 gramų sausainių (naudojau "Selga")
100 gramų sviesto
Kremui:
1 kilogramas kreminės varškės
800 gramų kokosų pieno
200 mililitrų cukraus
100 mililitrų kokosinio likerio (naudojau Malibu)
6 šaukšteliai želatinos
Papuošimui:
šiek tiek uogų
šiek tiek mėtų (lapelių)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sutrupinti iki smulkių trupiniukų ir sumaišyti su ištirpintu sviestu. Trupinių mase iškloti formos, išklotos kepimo popieriumi, dugną ir statyti į šaldytuvą, kad atvėstų. Naudojau 26 centimetrų skersmens formą.
2.
Varškę lėtai išsukti su viena 400 gramų skardine kokoso pieno, supilti likerį, cukrų ir gerai permaišyti.
3.
Želatiną užpilti likusiu kokoso pienu ir palikti apie 20 minučių išbrinkti. Dėti į garų vonelę ir maišant ištirpinti, tik jokiu būdu neužvirint.
4.
Šiek tiek pravėsusią želatinos masę įmaišyti į varškės masę ir gerai permaišyti. Viską supilti ant pagrindo ir palikti šaldytuve. Kai masė pradės stingti, maždaug po 15-20 minučių galima papuošti tortą uogomis ir mėtomis. Toliau palikti stingti pernakt.