TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Kremiška grybų sriuba
Trinta grybų sriuba

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų rudųjų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
2 vienetai bulvių (didelių)
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 šaukštas sviesto
šiek tiek petražolių
pagal skonį druskos
pagal skonį malti baltieji pipirai
Patiekiant:
1 sauja krevečių (nebūtina)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Puode, kuriame gaminsite sriubą, ištirpinkite sviestą ir apkepinkite smulkintus kubeliais svogūnus ir tarkuotą morką. Kepinkite, kol daržovės suminkštės.

2.
Suberkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir dar kelias minutes patroškinkite. Porą pievagrybių palikite papuošimui.

3.
Kai daržovės ir grybai bus minkšti, suberkite kubeliais pjaustytas bulves, užpilkite, kad vos vos apsemtų daržoves, vandeniu ir virkite, kol bulvės suminkštės.

4.
Elektriniu trintuvu sutrinkite sriubą iki norimo tirštumo ir vėl dėkite ant viryklės. Supilkite grietinėlę, dėkite smulkintas petražoles, berkite pagal skonį druską ir pipirus ir šiek tiek pakaitinkite.

5.
Keptuvėje apkepinkite krevetes ir vieną pievagrybį, pjaustytą riekelėmis.

6.
Patiekdami į kiekvieną sriubos dubenėlį dėkite po dvi riekeles keptų pievagrybių ir po dvi krevetes.




admin · 2018-12-24 21:00 · 847 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt