TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Trupininis karamelinis skanėstas iš vaikystės
Trupininis karamelinis skanÄ—stas

Porcijų skaičius: 16

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės (riebios)
3 vienetai kiaušinių (vidutinio dydžio)
Pertepimui:
380 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba pačių išsivirto)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu gerai išsukame iki purumo. Plakant po vieną sudedame kiaušinius. Tada sudedame grietinę ir dar perplakame.

2.
Sudedame miltus ir užminkome tešlą. Tikslus miltų kiekis gali šiek tiek varijuoti priklausomai nuo miltų rūšies. Jų reikėtų dėti tiek, kad tešla neliptų prie rankų, bet ir nebūtų per kieta.

3.
Tešlą padaliname į keturis gabaliukus, juos suspaudžiame į rutuliukus, įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame valandai-dviems į šaldiklį, jog sukietėtų.

4.
Kai sustingsta, imame iš šaldiklio vieną gabaliuką ir jį vienodu sluoksniu sutarkuojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 minučių, kol trupinukai gražiai pagelsta. Išimame juos iš orkaitės ir leidžiame atvėsti. Jeigu vietomis trupinukai sušoka į stambesnius gabalus, pravėsusius pirštais truputį patrupiname. Taip iškepame trupinius ir iš likusios tešlos.

5.
Karamelizuotą pieną šiek tiek pašildome (galima virš garų vonelės arba trumpai mikrobangėje), kad suskystėtų ir sumaišome su atvėsusiais trupinukais.

6.
Dedame į didelę formą arba mažas formeles, rankomis spustelime, kad neliktų tarpelių ir padedame į šaldytuvą bent keletui valandų (geriausiai nakčiai), kad sustintų ir skoniai susigertų.

7.
Jeigu norisi, sustingus galima dar papuošti pvz. šokoladiniu kremu, nors šie gardėsiai labai skanūs ir tiesiog patys savaime.




admin · 2018-12-23 06:00 · 766 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt