Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų sviesto (minkšto)
4 vienetai kiaušinių
210 gramų miltų (+1 šaukšto šviesiai tešlai)
180 gramų cukraus
100 gramų juodojo šokolado
80 gramų vyšnių (be kauliukų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki baltumo, po vieną įsukame kiaušinius.
2.
Persijojame miltus ir dalimis po šaukštą įsukame į sviesto masę elektriniu plakikliu, nedideliu greičiu. Gautą masę padaliname pusiau, į vieną dalį įdedame tarkuotą šokoladą, į kitą papildomą šaukštą miltų.
3.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Ant dugno paskirstome visą šviesią tešlą, ant jos išdėliojame vyšnias, ant viršaus paskirstome tamsią tešlą.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Ar keksas iškepęs, patikriname mediniu smeigtuku.