Porcijų skaičius: 35
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
800 gramų avižinių miltų
6 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės
šiek tiek druskos
Įdarui:
1 kilogramas paukštienos filė (naudojau antienos filė)
1 vienetas svogūnų
6 šaukštai sojos padažo
50 gramų rūkytos kiaulienos šoninės (riebesnės)
50 gramų grietinės
1 gabalas poro
4 skiltelės česnako
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
2 vienetai kiaušinių
4 šaukštai vandens
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai: supilkite miltus į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. "Gniaužykite" rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius. Kitame dubenyje išplakite grietinę su kiaušiniais. Supilkite į dubenį su miltais ir viską gerai išminkykite, kad neliptų prie rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val.
2.
Įdarui: į dubenį dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą paukštieną (jei naudosite antieną, prieš tai nulupkite uodelę), svogūną, kiaulienos šoninę, porą, išspauskite česnako skilteles, supilkite sojos padažą, grietinę, suberkite papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
3.
Tešlą padalinkite į keturias dalis, taip bus lengviau ją iškočioti. Išspauskite norimo dydžio skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens), dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir juos užsukite.
4.
Paruoštus kibinus dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.
5.
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę.