Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
520 gramų miltų
250 mililitrų kefyro
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
2 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai cukraus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Įdarui:
400 gramų kalakutienos faršo
150 gramų voveraičių (arba pievagrybių ar apvirtų miško grybų)
1 vienetas svogūnų (vidutinio)
1 šaukštas sviesto
šiek tiek petražolių (smulkintų)
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Voveraites nuvalyti, supjaustyti. Svogūną nulupti, perpjauti pusiau, vieną pusę susmulkinti ir kartu su voveraitėmis apkepti ant sviesto.
2.
Į faršą įtarkuoti kitą pusę svogūno, suberti prieskonius, sudėti žalumynus ir įmaišyti pakepintas voveraites.
3.
Tešlai kefyrą sumaišyti su kepimo milteliais ir minutei palikti. Tada suberti cukrų, druską, įpilti aliejų, įmušti kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Palaipsniui suberti miltus ir užminkyti tešlą, miltų gali reikėti truputėlio daugiau. Ją padalinti į 10 dalių.
4.
Iš kiekvieno tešlos gabalėlio iškočioti paplotėlį, per vidurį dėti įdarą, sujungti kraštus ir gerai suspausti. Kepti įkaitintame aliejuje ant mažos ugnies.