Karamelizuotų obuolių padažas - tobulai tinka blyneliams, košei ar jogurtui pagardinti
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių
40 gramų sviesto
0.5 vieneto citrinų
4 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupkite, išimkite jų sėklas ir stambiai supjaustykite, užpilkite šviežiai spaustomis citrinų cultimis.
2.
Keptuvėje arba puode išlydykite sviestą, suberkite į jį cukrų ir pamaišydami kaitinkite, kol cukrus ims ruduoti. Suberkite paruoštus obuolius ir juos apkepdami karamelizuokite, kol suminkštės. Priklausomai nuo obuolių rūšies tai užtruks apie 6-8 minutes. Obuolius apiberkite maltu cinamonu ir įberkite žiupsnelį druskos.
3.
Suminkštėjusius obuolius sutrinkite elektriniu trintuvu į vientisą kreminės konsistencijos masę. Padažą laikykite šaldytuve iki dviejų savaičių.