Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių (didelių)
110 gramų sviesto
100 gramų miltų
100 gramų cukraus
3 šaukštai grietinėlės
15 gramų kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų juodojo šokolado
Sirupui:
2 šaukštai apelsinų sulčių
2 šaukštai vandens (karšto)
3 šaukšteliai cukraus
Papuošimui:
šiek tiek šokolado (tarkuotas)
šiek tiek šokolado plokštelės
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui minkštas sviestas išplakamas su cukrumi, bei vaniliniu cukrumi, mušami kiaušiniai. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais beriami į tešlą, beriama kakava ir permaišoma. Pilama grietinėlė, viskas permaišoma.
2.
Tešla paskleidžiama ~18 cm formoje ir kepama iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Patikrinama mediniu iešmeliu. Atvėsinamas.
3.
Sirupui visi ingridientai maišomi kartu, kol cukrus ištirps.
4.
Kremui grietinėlė praplakama iki putų, sudedamas maskarponės sūris ir išplakama iki standumo. Šokoladas išlydomas ir, plakant, įmaišomas į kremą.
5.
Biskvitui nupjaunamas iškilimas ir biskvitas sulaistomas sirupu, ant viršaus paskleidžiamas kremas ir išlyginamas paviršius, pabarstoma šokoladu ir kelioms valandoms paliekama šaltai.