TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 13:41
Gaivus jogurto tortukas
Gaivus jogurto tortukas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
180 gramų sausainių (Selga, Gaidelis ar pan.)
120 gramų sviesto
Kremui:
900 gramų jogurto (vanilinio ar kito mėgiamo)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus
30 gramų želatinos
Viršui:
1 pakelis želės
200 gramų braškių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti kambario temperatūros grietinėle ir palikti 15-20 minučių išbrinkti. Kol brinksta želatina, sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu. Sausainių trupinius suberkite į kepimo popieriumi išklotą apvalią torto formą (naudojau 24 cm) ir ranka juos paspauskite, kad susidarytų torto pagrindas. Padėkite formą į šaldiklį (galima ir į šaldytuvą, bet šaldiklyje greičiau sustingsta), kad sutvirtėtų kol darysite kremą.

2.
Išbrinkusią grietinėlėje kaitinti (tik jokiu būdu neužvirinant) ir maišyti, kol želatina ištirps, leisti atvėsti. Tada atvėsusią grietinėlę gerai išplakti su jogurtu bei cukrumi.

3.
Paruoštą masę supilti į tortinės formą. Padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

4.
Sustingus tortukui, ant viršaus gražiai sudėti braškes ir atsargiai užpilti atvėsintos želės (paruoštos pagal instrukciją ant pakelio, tik su trečdaliu mažiau vandens negu parašyta) sluoksnį. Dėti į šaldytuvą, kol viskas sustings.




admin · 2018-12-16 18:00 · 731 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt