AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų juodojo šokolado (ne mažiau nei 60% kakavos)
250 mililitrų grietinėlės
3 šaukštai kanapių sėklų
1 šaukštelis jūros druskos (dribsnių)
4 šaukštai kakavos (apvoliojimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Smulkiai sukapokite šokoladą ir sudėkite jį į dubenį. Ten pat suberkitę jūros druskos dribsnius.
2.
Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę ir pakaitinkite iki virimo. Nukelkite nuo kaitros ir palikite 1 min. pastovėti.
3.
Supilkite grietinėlę ant šokolado ir palikite 1 - 2 min. pastovėti. Po to išmaišykite iki vientisos blizgios masės.
4.
Į šokolado masę atsargiai įmaišykite kanapių aliejų ir supilkite masę į švarų dubenį. Dėkite valandai į šaldytuvą.
5.
Išimkite atvėsusią šokolado masę iš šaldytuvo ir formuokite daugmaž vienodo dydžio saldainius, apvoliokite juos kakavos milteliuose ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos lekštės. Kai padarysite visus saldainius, uždenkite juos maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
6.
Prieš patiekdami išimkite iš šaldytuvo ir 10 - 15 min. palikite kambario temperatūroje. Patiekite saldainius šiek tiek apšlakstę kanapių aliejumi.