TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Vytintos paprikos aliejuje žiemai - nustebsite, kokios jos gardžios
Vytintos paprikos aliejuje


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai raudonosios paprikos
400 mililitrų tyro aliejaus
100 mililitrų obuolių acto
12 skiltelių česnako
1 sauja džiovintų raudonųjų bazilikų
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Paprikas perpjaunu per pusę, išimu sėklas, supjaustau 0,5 cm juostelėmis, jas sudedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pabarstau druska. Džiovinu 8 - 10 h iki 100 C įkaitintoje orkaitėje pravertomis durelėmis. Arba naudoju specialią džiovyklę, joje procesas greičiau nevyksta, bet elektros išnaudojama mažiau. Vytinta paprika turi būti gerokai susitraukusi, bet neperdžiūvusi, elastinga.

2.
Išplaunu ir iškaitinu stiklainius ir dangtelius. Supjaustau griežinėliais česnakus ir juos tolygiai paskirstau stiklainiuose. Tą patį padarau su džiovintu baziliku.

3.
Puode užverdu 1 l vandens, jam užvirus, supilu actą. Suberiu dalį paprikų, pamaišau, lukteliu 30 sek. ir kiaurasamčiu išgriebiu paprikas. Dar karštas sudedu į stiklainius ir tą patį veiksmą pakartoju su likusiomis juostelėmis. Aliejų supilu į puodą, pašildau, tik jokiu būdu neužverdu. Šiltu sklidinai užpilu paprikas, užsuku dangtelius ir stiklainius nešu į vėsią patalpą arba šaldytuvą.

4.
Iš tokio kiekio ingredientų gaunu 4 250 ml stiklainiukus konservų. Jei norisi dar kitokio skonio, į kiekvieną stiklainį beriu po žiupsnelį rūkytos paprikos miltelių.




admin · 2018-12-15 12:00 · 797 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt