Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 12 vienetų tortilijų
4 vienetai vištų šlaunelių (keptų)
200 gramų konservuotų raudonųjų pupelių
200 gramų taco padažas (švelnaus)
200 gramų sūrio (tarkuoto, gerai tirpstančio)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
1 pundelis krapų
1 pundelis žalumynų (kalendra, petražolės, svogūnų laiškai)
pagal poreikį aitriosios paprikos
pagal skonį česnako
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Keptus vištienos ketvirčius susmulkiname, odą ir kaulus pašaliname. Mano ketvirčiai buvo marinuoti barbekiu padaže.
2.
Svogūną ir papriką susmulkiname, įspaudžiame česnaką ir pakepiname. Masę dedame į vištieną. Dedame pupeles ir dalį smulkinto aitriosios paprikos be sėklų. Pagal poreikius dedame šviežių smulkintų krapų.
3.
Į gautą masę dėkite taco padažo ir išmaišykite. Padažo reikėtų tiek, kad masė nebūtų sausa. Galite įdėti ir savo mėgstamo padažo.
4.
Tortilijas pjaukite pusiau, barstykite sūrio, dėkite vištienos masės ir susukite. Vištieną išdalinkite taip, kad užtektų visom 24 tortilijų puselėms.
5.
Susuktas tortilijas dėkite ratu į kepimo į kepimo indą, viršų galite pabarstyti sūriu .Aš sūrio stengiausi naudoti minimaliai. Kepimo indas 25 cm skersmens.
6.
Susuktas tortilijas dėkite kepti į iki 190 C laipsnių įkaitintą įkaitintą orkaitę apie 20 min. Tortilijos greitai dega, galite viršų pridengti, o likus 10 min. nuimti. Stebėkite, nes kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.
7.
Iškeptas tortilijas barstome žalumynais ir tiekiame su mėgstamu padažu. Aš naudojau taco padažą, bet galiu pasakyti nebuvau juo sužavėta. Man jis pasirodė labai ''prėskas'', tai vėliau permaišiau su graikišku jogurtu, įdėjau česnakų, prieskonių.