Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 vienetai vištienos krūtinėlės
Marinatui:
0.5 stiklinės sojos padažo
0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
1 vienetas citrinų
4 skiltelės česnako (smulkinto)
1 šaukštelis raudonėlio
1 šaukštelis baziliko
1 šaukštelis rozmarino
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Aptepimui:
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną nuplauti ir įdėti į maišelį, geriausia, jei maišelis užsegamas, pvz., skirtas šaldymui. Į maišelį įspausti citrinų sultis, įtarkuoti citrinos geltoną žievelės dalį, sudėkite kitus ingredientus. Kelias valandas palaikyti šaldytuve, kartas nuo karto maišelį vis apverčiant.
2.
Krūtinėlę dėkite ant grotelių, odele žemyn (jeigu krūtinėlė su odele, jeigu be - tada dėkite bet kuria puse), ant grilio. Aptepkite vištieną marinatu dar papildomai. Kepkite 15-20 minučių iš vienos pusės. Kad kepama labai neidžiūtų, galite viršų dar apipurkšti purškiamu aliejumi arba galima ir paprastu alyvuogių aliejumi aptepti virtuviniu teptuku. Vištieną apverskite, ir vėl apipurkškite (arba aptepkite) aliejumi, ir kepkite dar apie 10 minučių.