TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 12:45
Užkandiniai silkės kamuoliukai

Porcijų skaičius: 20

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų silkės
2 vienetai bulvių (virtų)
120 gramų tepamo sūrelio (tinka tiek varškės sūrelis, tiek lydytas)
1 vienetas burokėlių (virto, mažesnio)
1 vienetas raugintų agurkų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Apvoliojimui:
50 gramų sūrio (naudojau kietą parmezano tipo)

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Virtas bulves sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute. Galima ir bulvių trintuve, bet nereikia trinti taip visiškai iki košės, šiek tiek smulkių gabaliukų gali likti, bus tik skaniau.

2.
Įtarkuokite (per smulkesnę "morkinę" tarką) burokėlį. Burokėlį naudokite vieną nedidelį (aš naudojau apie 50g dydžio) arba pusę didesnio, nes jo įdėjus per daug, gali per daug suskystinti masę. Mažo burokėlio visiškai pakaks gražiai spalvai išgauti. Tada sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą raugintą agurką, tepamą sūrelį, pagardinkite pipirais ir druska (jeigu norisi). Išmaišykite.

3.
Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas silkės file, išmaišykite. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Jeigu norisi pikantiškesnio skonio kamuoliukų, tinka pridėti česnako ar garstyčių ar pagardinti mėgiamais prieskoniais.

4.
Rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir juos apvoliokite smulkiai tarkuotame sūryje. Jeigu masė formuotųsi sunkiau, galite ją valandėlę palaikyti šaldytuve ir tada formuoti.

5.
Padėkite į šaldytuvą 1-2 val. (galima ir nakčiai), o tada skanaukite!




admin · 2018-12-08 06:00 · 809 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt