TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Prancūziškas sluoksniuotos tešlos pyragas su bulvėmis ir sūriu
Prancūziškas sluoksniuotos tešlos pyragas su bulvėmis ir sūriu

Porcijų skaičius: 6

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų camembert sūrio
300 gramų sluoksniuotos tešlos
6 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
3 vienetai kiaušinių
2 vienetai svogūnų
5 šaukštai grietinės
1 šaukštas sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Apvalią tartos formą išklokite sluoksniuota tešla, pabadykite dugną šakute.

2.
Bulves išvirkite su lūpenomis, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

3.
Svogūnus supjaustykite plonomis juostelėmis. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, kepkite su juo svogūnus, kol suminkštės. Suberkite į paruoštos tartos tešlos dugną. ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius.

4.
Kiaušinius išplakite šakute, įmaišykite grietinę, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Užpilkite ant bulvių. Camembert sūrį supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus.

5.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitusioje orkaitėje 35 min. Ištraukus iš orkaitės leiskite pastovėti 10min. ir mėgaukitės su žaliomis salotomis. Ši tarta bus gardi ir visai atvėsusi.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2018-12-07 09:00 · 775 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt