Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 stiklinės miltų (250 ml stiklinė)
500 mililitrų pieno (šilto)
3 vienetai kiaušinių
20 gramų šlapių mielių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis druskos
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mieles ištirpinti šiltame piene, supilti į persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Apdengti maistine plėvele ir padėti į šiltą vietą pakilti.
2.
Tešlai pakilus, išmaišyti, į ją įmaišyti išplaktus kiaušinius su druska, cukrumi ir tirpintu sviestu. Uždengti ir vėl dėti į šiltą vietą pakilti.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dviejų šauktų pagalba dėti blynus. Tešla turi būti tąsi, vienu šaukštu pakabinam, kitu nubraukiam į keptuvę. Blynus kepti ant vidutinės ugnies.
4.
Patiekti su kuo norite: uogiene, grietine, cukrum, medum ar kokiu sūresniu padažu.