Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų ryžių
130 gramų maltų džiūvėsėlių
100 gramų rūkyto kumpio
100 gramų fermentinio sūrio
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirti ryžius ir atvėsinti. Ryžius virti lipniai, prieš verdant neišplauti krakmolo iš ryžių.
2.
Kumpį ir sūrį sutarkuoti, išmaišyti.
3.
Delne iš ryžių formuoti plonus paplotėlius, į vidurį dėti įdaro, paplotėlio kraštus užspausti, formuoti kamuoliuką ar cepelino formos kroketą. Paplotėlius formuoti drėgnomis rankomis, kad ryžiai geriau suliptų.
4.
Kroketą pamirkyti kiaušinio plakinyje, apvolioti džiūvėsėliuose. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skaros, apšlakstyti aliejumi.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes, kol įgaus auksinę spalvą. Patiekite su mėgstamu padažu. Skanaus!