Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (jaunų, viso apie 400 g)
200 gramų rūkytos lašišos filė (pjaustytos plonomis riekelėmis)
3 vienetai kiaušinių
120 gramų filadelfijos sūrio
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai miltų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas ir svogūną sutarkuokite burokine tarka. Didesnėje keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, kepkite jame tarkuotas cukinijas ir svogūną, kol cukinijos išskirs sultis ir šios išgaruos - cukinijos turi būti gana sausos. Leiskite truputį atvėsti.
2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Dubenėlyje sumaišykite trynius, miltus, kepimo miltelius ir 1 šaukštą grietinės. Įmaišykite keptas cukinijas ir viską gerai pagardinkite druska, pipirais. Baltymus išsukite iki stangrių putų, įmaišykite į paruoštą cukinijų tešlą.
3.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Popieriaus paviršių ištepkite likusiu aliejumi, supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite maždaug 5 - 7 mm storumu, suformuokite maždaug 35 * 24 cm stačiakampį.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 12 minučių, kol paviršius bus sausas ir gelsvai rudas. Išraukite skardą, o keptą tešlą su visu kepimo popieriumi atsargiai nukelkite ant pjaustymo lentos ir leiskite atvėsti.
5.
Philadelphia sūrį sumaišykite su grietine, gerai išsukite, kad sūris būtų kreminis ir minkštas. Užtepkite jį ant atvėsusios tešlos. Ant viršaus išdėliokite plonyčius rūkytos lašišos griežinėlius viename stačiakampio krašte paliekant maždaug 5 cm tarpą. Stačiakampį pasukite taip kad tuščiasis kraštas būtų toliau nuo jūsų. Kepimo popieriaus pagalba susukite suktinį nepaliekant jokių tarpelių tarp sluoksnių. Išorinį kraštą užsukite į apačią, suvyniokite į kepimo popierių, arba virtuvinę plėvelę ir dėkite suktinį į šaldytuvą valandai arba per naktį.
6.
Pjaustykite riekelėmis ir mėgaukitės su šviežiom salotom.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"