Porcijų skaičius: 24
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
180 gramų miltų (apytikriai)
100 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių trynių
50 gramų cukraus
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį vanilės aromato
šiek tiek druskos
Įdarui:
2 vienetai obuolių (didesnių)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis cinamono
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
2.
Kiaušinio trynį, grietinę, vanilę ir cukrų išplakite kartu.
3.
Sviestą sukapokite gabalėliais ir sudėkite į miltus. Sutrinkite tarp pirštų į trupinius, tada supilkite trynio plakinį ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta ir nelipti prie rankų, jeigu reikia, berkite dar truputį miltų. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.
4.
Įdarui obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Supjaustykite maždaug 7 milimetrų storio riekelėmis.
5.
Kiaušinio baltymą šiek tiek išplakite, o cukrų atskiram dubenėly sumaišykite su cinamonu.
6.
Stalą šiek tiek pamiltuokite, iškočiokite iš tešlos maždaug 3 - 4 milimetrų storio didelį lakštą. Iš jo išspauskite apskritimus, tokio dydžio, kad į vidų tilptų obuolio riekelė. Aš naudojau 7 centimetrų skersmens formelę. Į vidų dėkite obuolį ir užlenkite, kraštelį prispauskite.
7.
Sausainių viršų aptepkite baltymu ir apibarstykite cukraus-cinamono mišiniu. Kepkite 180-190 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių.