Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 900 gramų jautienos
300 mililitrų tamsaus alaus (galima keisti raudonu vynu, pomidorų sultimis arba tiesiog sultinu)
4 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai miltų
2 šaukštai pomidorų tyrės
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
šiek tiek petražolių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jautieną supjaustykite nelabai dideliais kubeliais, sudėkite į dubenėlį, apliekite šaukštu aliejaus, apiberkite miltais, pagardinkite druska ir kajeno pipirais. Pakratykite, kad mėsa pasidengtų miltų ir prieskonių mišiniu.
2.
Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite trečdalį mėsos, apkepkite iš visų pusių ant karštos ugnies, kol lengvai paruduos, suberkite į puodą, kuriame troškinsite. Taip pat apkepkite likusią mėsą.
3.
Keptuvės neplaukite, sudėkite į ją stambiomis juostelėmis pjaustytus svogūnus, smulkiai sukapotus česnakus ir pomidorų tyrę. Kaitinkite ant lengvos ugnies apie 5 minutes, tada suberkite ant mėsos.
4.
Į keptuvę supilkite pusę alaus, užvirinkite, pakaitinkite, vis pamaišant medine lopetėle, kad atsiluptų prie keptuvės prikepusios mėsos ir svogūnų liekanos. Supilkite ant mėsos. Taip pat į puodą ant mėsos supilkite likusį alų ir sudėkite postambiais gabalėliais supjaustytas morkas. Gerai sumaišykite, jei reikia dar pagardinkite druska ar pipirais.
5.
Puodą uždenkite ir, karts nuo karto pamaišant, leiskite virsnoti ant labai lengvos ugnies apie 2 - 3 valandas.
6.
Mėgaukitės su virtomis bulvėmis.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"