TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Purus citrininis rikotos keksas
Purus citrininis rikotos keksas

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų rikotos
3 vienetai kiaušinių
3 vienetai citrinų
180 gramų miltų
170 gramų cukraus
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

2.
Sviestą išsukite drauge su cukrumi ir rikota, kol gausite šviesią purią masę, viso plakite apie 2 minutes. Įmaišykite nuo citrinų nutarkuotas žieveles, vanilės ekstraktą. Toliau maišant, vieną po kito įmuškite kiaušinius.

3.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, suberkite į rikotos, sviesto ir kiaušinių mišinį, sumaišykite mediniu šaukštu kol nebesimatys sausų miltų.

4.
Sviestu ištepkite 24 cm kekso formą, dugną išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Leiskite atvėsti. Kol šviežias ir dar šiltas, keksas yra labai viliojantis, bet pats gardžiausias jis bus, jei leisite jam gerai atvėsti, o jei galite palikti jį pastovėti per visą naktį, tada jis bus visų gardžiausias.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"



admin · 2018-11-21 21:00 · 791 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt