Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 250 gramų rikotos
3 vienetai kiaušinių
3 vienetai citrinų
180 gramų miltų
170 gramų cukraus
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
2.
Sviestą išsukite drauge su cukrumi ir rikota, kol gausite šviesią purią masę, viso plakite apie 2 minutes. Įmaišykite nuo citrinų nutarkuotas žieveles, vanilės ekstraktą. Toliau maišant, vieną po kito įmuškite kiaušinius.
3.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, suberkite į rikotos, sviesto ir kiaušinių mišinį, sumaišykite mediniu šaukštu kol nebesimatys sausų miltų.
4.
Sviestu ištepkite 24 cm kekso formą, dugną išklokite kepimo popieriumi, supilkite paruoštą tešlą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Leiskite atvėsti. Kol šviežias ir dar šiltas, keksas yra labai viliojantis, bet pats gardžiausias jis bus, jei leisite jam gerai atvėsti, o jei galite palikti jį pastovėti per visą naktį, tada jis bus visų gardžiausias.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"