Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 litras sultinio
0.5 kilogramo moliūgų
200 gramų grietinėlės
1 vienetas bulvių
3 šlakeliai alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
2 žiupsneliai druskos
0.5 žiupsnelio pipirų
50 gramų sūrio (tarkuoto)
30 gramų moliūgų sėklų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgą supjaustome kubeliais ir suberiame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Suberiame česnakus, pašlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome druska.
2.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba kol moliūgas suminkštės.
3.
Sultinyje išsiverdame pjaustytas bulves. Į sultinį sudedame keptą moliugą, beriame druskos, šviežiai maltų pipirų, supilame grietinėlę. Paverdame apie 5 minutes.
4.
Sriubą sutriname elektriniu trintuvu. Sriubą skaniname tarkuotu sūriu ir skrudintomis moliūgo sėklomis.