Porcijų skaičius: 5
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 litrai vandens
300 gramų voveraičių (šviežių ar šaldytų)
200 gramų grietinėlės (tinka ir liesa)
3 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek sviesto
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Puode užkaisti vandenį.
2.
Kol kaista vanduo, smulkintą svogūną ir plonais pusžiedžiais supjaustytas morkas apepinti keptuvėje ant trupučio sviesto (arba aliejaus), kol suminkštės.
3.
Į verdantį vandenį dėti svogūnus su morkomis, švaria nuplautas voveraites ir virti, kol suminkštės grybai. Tuomet sudėti kubeliais pjaustytas bulves, pagardinti prieskoniais ir virti, kol bulvės suminkštės.
4.
Kai bulvės jau bus išvirusios, supilti grietinėlę, užvirinti ir išjungti ugnį. Pagardinti petražolėmis bei krapais.