Porcijų skaičius: 5
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 0.5 vieneto kopūstų (nedidelio)
500 gramų faršo (jautienos ir kiaulienos)
200 mililitrų vandens
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
100 gramų ryžių (virtų)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
3 šaukštai konservuotų pomidorų (trintų, be odelių ir sėklų)
3 šaukštai grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis džiovintų žolelių mišinio
2/3 šaukštelio druskos
1/3 šaukštelio juodųjų pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viename dubenyje sumaišome faršą su ryžiais, druska, juodaisiais pipirais ir žolelių prieskoniais maltai mėsai.
2.
Nulupame svogūną ir morkas. Svogūną susmulkiname, morkas sutarkuojame stambia tarka. Kopūstą supjaustome plonomis juostelėmis.
3.
Į didelę keptuvę pirmiausia dedame sluoksnį svogūnų, po to sluoksnį morkų ir ant jų sudedame susmulkintus kopūstus. Viską užpilame 100 ml vandens.
4.
Iš faršo suformuojame nedidelius kukulius, sudedame ant kopūstų.
5.
Viename dubenėlyje sumaišome 100 ml vandens, trintus konservuotus pomidorus, pomidorų padažą, grietinę ir grietinėlę. Šiuo mišiniu užpilame kukulius, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės silpnesnės ugnies 30 min, po to kukulius apverčiame ir troškiname dar 30 min.
6.
Papildomai daržoves galite pagardinti druska, juodaisiais pipirais pagal skonį. Nebijokite, kad daržovių su kukuliais gali atrodyti labai daug keptuvėje, pabaigoje troškinimo daržovės suminkštės ir jų sumažėja trečdaliu. Tinginių balandėliai gardūs ir vieni, bet taip pat labai skanu su virtomis bulvėmis ar duona.
7.
Jei neturite konservuotų sutrintų pomidorų, tuomet juos galite pakeisti natūraliu pomidorų padažu.