Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
140 mililitrų pieno
80 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
4 gramai cukraus
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
Kepimui:
60 gramų sviesto
2 šaukštai aliejaus
Įdarui:
120 gramų varškės 9%
50 gramų konservuotų persikų
10 gramų cukraus
Padažui:
80 gramų vanilinių ledų
Papuošimui:
60 gramų konservuotų persikų
šiek tiek cukraus pudros
šiek tiek mėtų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberiu miltus, žiupsnelį cukraus, druskos, išmaišau. Įmušu kiaušinį, supilu aliejų ir pieną, išmaišau, kad neliktų gumuliukų. Palieku pastovėti
2.
Pastovėjusią tešlą dar kartą permaišau. Lietinius kepu iki vidutinės kaitros įkaitintoje keptuvėje, ipilu aliejaus. Į keptuvę pilu samtelį tešlos, keptuvę pasukioju, kad tešla pasiskirstytų ir palieku kepti. Kai paviršius apdžiūna, blyną atasrgiai apverčiu ir pakepu dar minutę.
3.
Įdarui susmulkinu persikus kubeliais, pertrinu varškę per sietelį ir sumaišau su cukrumi.
4.
Į kiekvieną blynelį tolygiai dedu įdarą, sulankstau į laivelio formą, ir apkepu iš abiejų pusių vidutiniškos kaitros įkaitintoje keptuvėje su sviestu.
5.
Ištirpinu mikrobangėje krosnelėje ledus ir supilu į padažinę.
6.
Į lėkštę dedu 2 vienetus blynelių, šalia blyno padėlioju pjaustytus griežinėliais konservuotus persikus, į lėkštę išpadažinės ipilu padažą ir uždedu kelis šviežių mėtų lapelius.