Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kiaulienos šoninės
100 mililitrų aliejaus
1 šaukštelis medaus
1.5 šaukštelio druskos
8 skiltelės česnako
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų
1 žiupsnelis kadagio uogų (maltų)
šiek tiek prieskonių mėsai
100 gramų sviesto (lydyto)
2 šaukšteliai medaus
2 šaukšteliai garstyčių pastos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
1,5 kg šoninės Viršų aptepu mišiniu iš 100 ml aliejaus (labai tinka aliejus, kuriame buvo konservuoti vytinti pomidorai), 1 a. š. medaus, 1,5 a. š. druskos, 8-10 labai smulkiai kapotų česnako skiltelių, žiupsnelio kajeno pipirų miltelių, žiupsnelio maltų kadagio uogų.
2.
Pirštų galiukais bent 5-7min. masažuoju mišinį į mėsą, tuomet susuku vyniotinį, sutvirtinu mediniais pagaliukais ir dedu į kepimo indą. Pabarstau prieskonių mėsai mišiniu. Beje, šį vyniotinį galima pasiruošti net kelias dienas prieš šventę, tik tuomet jį įvynioju į maistinę plėvelę ir dedu į šaldytuvą.
3.
Kepimo indą šaunu į orkaitę, suktinį užkloju aliuminio folijos lakštu, jungiu 200C (režimu kepimas iš abiejų pusių). Kepsniui kepant, pasiruošiu aptepą. Nedideliame inde sumaišau 100 g lydyto sviesto, 2 a. š. medaus, 2 a. š. gastyčių pastos.
4.
Po valandos kepimo, nuimu folijos lakštą, kepsnį aptepu sviesto mišiniu ir grąžinu į orkaitę dar bent pusvalandžiui, tik kaitrą jau sumažinu iki 160 C. Kepsnį galima tiekti, supjausčius riekelėmis, arba dėti su visa kepimo forma vidury stalo ir pjaustyti pageidaujamas dalis. Atvėsęs kepsnys nėra itin skanus, jei ir valgome kitą dieną, kepsnį pašildau ugniai atsparioje lėkštėje orkaitėje, 15 min. 100C.