AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
450 g sviesto
4 kiaušiniai
200g 30 proc. riebumo grietinės
žiupsnelis druskos
Įdarui (iškart parašau, kad įdaras tai jau jūsų fantazijos ir skonio reikalas):
1 kg vištienos filė
keli pievagrybiai
3 svogūnai
50 g margarino
malti juodieji pipirai
druska
šlakelis šalto virinto vandens
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Miltus suberiam į dubenį, įpjaustom į juos sviest1 ir viską gerai sumaišome/pertriname iki kol visas sviestas susimaišys su miltais. Vieno kiaušinio trynį atsikriame ir atidedame, baltymą supilame į miltus, likusios kiaušinius taip pat įmušame į miltus, sukrečiame grietinę ir viską maišome/minkome, kol gausis vientisas, nekimbantis tešlos gniužulas. Tešlą dedam į šaldytuvą. Ruošiame mėsos įdarą - mėsą supjaustome smulkiai, svogūnus nulupame ir taip pat supjaustome, sudedame į mėsa, ten pat beriame druską, pipirus, pilame vandenį. Pievagrybius nuvalome, supjaustome ir pakaitiname su margarinu keptuvėje, kol išskirs skystį. Tada krauname juos į mėsą ir viską išmaišome. Traukiame tešlą ir šaldytuvo. Daliname į vienodo dydžio gabaliukus, man gavosi trisdešimt. Imame po vieną ir kočiojam paplotėlį, dedame įdarą ir užspaudžiame bei užsukame kraštą. Sudedame ant skardos ir kišame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepam apie 30-35 min.