AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 vienetas marinuotos keptos paprikos (pirktinės ar naminės)
3 vienetai pomidorų (vidutinio dydžio)
100 mililitrų alyvuogių aliejaus
60 gramų migdolų (ar lazdyno riešutų, kepintų)
1 skiltelė česnako
2 šaukšteliai obuolių acto (arba vyno acto)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pomidorų viršūnėles įpjauti kryžiuku, nuplikyti karštu vandeniu, tuomet pamerkti į šaltą vandenį ir nulupti.
2.
Pomidorus, papriką, česnaką, riešutus, actą, druską ir pipirus, maltą aitriąją ir rūkytą papriką (visu ingredientus, išskyrus aliejų) sudėti į virtuvinį kombainą ir, trumpai pulsuojant, sutrinti iki vientisos masės. Galima trinti ir rankiniu elektriniu trintuvu.
3.
Toliau trinant po truputį pilti aliejų, kol viskas susijungs į vientisą padažą.
4.
Prieš patiekiant atvėsinti šaldytuve. Jeigu norite kelias dienas saugoti šaldytuve, reikėtų sudėti į indelį, ant viršaus užpilti ploną sluoksnį aliejaus, kad padažas neturėtų sąlyčio su oru, sandariai uždengti.