Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų bulvių (virtų)
200 gramų pievagrybių
150 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
30 gramų sviesto
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai krapų (smulkintų)
šiek tiek miltų
Padažui:
150 gramų grietinės (arba majonezo)
1 vienetas agurkų
1 saujelė krapų
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejuje apkepkite smulkiai pjaustytus pievagrybius ir svogūnus.
2.
Dar šiltas virtas bulves sutrinkite, įdėkite šiek tiek sviesto, sutarkuoto sūrio, smulkiai pjaustytų krapų, grietinės, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite, po to įdėkite miltų, kad tešla būtu tvirtesnė. Masę gerai išminkykite, jei labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų.
3.
Šlapiomis rankomis suformuokite apvalius papločius, į vidurį įdėkite pakepintus pievagrybius su svogūnais, sujunkite papločiaus kraštus ir blynelius apvoliokite miltuose. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, apversdami kelis kartus, kol gražiai apskrus.
4.
Patiekite blynus karštus su agurkiniu padažu: agurką sutarkuokite per burokine tarka, susmulkinkite česnaką ir krapus, įdėkite majonezo arba grietinės, druskos ir viską išmaišykite.