Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 riekės duonos
8 vienetai smidrų
40 gramų šaltai rūkytos šoninės
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek kreminio sūrio (ar kitokio mėgstamo tepamo sūrelio)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šoninę supjaustyti ilgomis, plonomis juostelėmis.
2.
Smidrus švariai nuplauti ir nupjauti sumedėjusias dalis. Smidrus sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir pavirti dvi minutes, jog truputį suminkštėtų. Išgriebti ir perlieti kuo šaltesniu vandeniu, jog liktų traškūs. Nusausinti ir kiekvieną smidrą apsukti šoninės juostele.
3.
Sausoje keptuvėje iš abiejų pusių lengvai paskrudinti duonos riekeles. Tada jas išimti, į keptuvę sudėti šonine apvyniotus smidrus ir pakepinti, kol šoninė gražiai apskrus.
4.
Duonos riekeles nestorai aptepti kreminiu sūreliu. Ant viršaus dėti smidrus, o ant jų - po vieną be lukšto išvirtą kiaušinį (kaip juos paruošti dailius ir idealaus minkštumo, [url=https://www.lamaistas.lt/straipsnis/kaip-isvirti-dailius-ir-skanius-minkstai-virtus-kiausinius-44884]skaitykite čia[/ul]) arba tiesiog riekelėmis supjaustytą įprastai virtą kiaušinį. Skanaus!