Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
370 gramų miltų (apytikriai)
250 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
500 gramų mėsos (virtos, naudojau jautieną)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas sviesto
pagal poreikį sultinio (mėsos)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į puodą įpilti pieną, įmušti kiaušinį, suberti druską, cukrų. Suberti 3 - 4 šaukštus miltų ir išmaišyti, tešla turi būti skystoka.
2.
Dėti ant viryklės, kaitinti ir maišyti, kol pradės tirštėti ir atsiras maži gumuliukai. Tada nuimti nuo viryklės, po truputį suberti likusius miltus ir užminkyti tešlą.Tešla turi būti elastinga, minkšta. Palikti tešlą pastovėti 10 - 15 minučių.
3.
Įdarui virtą mėsą sumalti. Keptuvėje su sviestu apkepti supjaustytą svogūną ir sumaišyti su mėsa. Suberti prieskonius, įpilti šiek tiek sultinio, kad įdaras būtų sultingas.
4.
Tešlą iškočioti, išspausti apskritimus, įdėti įdaro, užlenkti ir užspausti kraštus. Virti pasūdytame vandenyje apie 4 - 6 minutes. Patiekti su grietine, pakepintais svogūnais ar grybų padažu.