Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų rūkytos lašišos filė (ar sūdytos)
150 gramų tepamo varškės sūrelio (galima naudoti ir šį)
2 vienetai avokadų
100 gramų ryžių (virtų)
1 vienetas citrinų
1 sauja žalumynų (krapų, petražolių ar kitų)
Papuošimui:
100 gramų fermentinio sūrio (arba varškės sūrio, ar kito mėgiamo)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žalumynus susmulkinu ir išmaišau su tepamu sūreliu (galima naudoti sūrelį iš karto su žalumynais). Palieku šiek tiek kambario temperatūroje atšilti, kad būtų minkštesnis. Arba jeigu norisi greičiau, galima į jį įmaišyti šiek tiek graikiško jogurto arba grietinės
2.
Į lėkštę dedu susegtą pyrago formos žiedą (galima sluoksniuoti tiesiog į gilų stiklinį indą).
3.
Lašišą supjaustau kubeliais ir du trečdalius dedu į lėkštės dugną, apšlakstau citrinos sultimis. Ant viršaus dedu virtus ryžius, tuomet kubeliais pjaustytus avokadus (juos prieš dedant apšlakstau citrinų sultimis, kad nepatamsėtų).
4.
Ant avokadų paskirstau tepamą varškės sūrį, ant jo - likusią lašišą, apšlakstau citrinos sultimis. Salotų viršų papuošiu tarkuotu sūriu.
5.
Salotas kelias valandas palaikau šaldytuve, prieš patiekiant nuimu žiedą.
6.
Beje, gardėsio viršui vietoje paprasto sūrio galima naudoti varškės sūrį arba tiesiog papuošti tarkuotomis daržovėmis arba tarkuotais kietai virtais kiaušiniais.