Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 pakelis sluoksniuotos tešlos
500 gramų lašišų filė be odos
150 gramų špinatų
150 gramų filadelfijos sūrio
1 vienetas kiaušinių
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis sezamo
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių.
2.
Suberkite špinatus į kiaurasamtį, nuplaukite. Užvirinkite pilną virdulį vandens ir verdančiu vandeniu palengva nuplikykite špinatus kiaurasamtyje. Jie susitrauks. Nupilkite šaltu vandeniu, kad atvėstų. Rankomis gerai negręžkite špintus, kad būtų kuo sausesni ir labai smulkiai sukapokite peiliu.
3.
Dubenėlyje šakute išpurenkite Philadephia sūrį, sumaišykite su špinatais, pertrintu česnaku ir pagardinkite druska bei pipirais.
4.
Išvyniokite sluoksniuotą tešlą ir padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, ant tešlos dėkite lašišą ir ant jos užtepkite špinatų ir sūrio mišinį. Atrąją sluoksniuotos tešlos dalį dėkite ant viršaus ir užspauskite galiukus. Patepkite viršų plaktu kiaušiniu ir paberkite sezamo sėklomis.
5.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai paruduos.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"