AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 kilogramai baklažanų
3 litrai vandens
200 mililitrų aliejaus
150 gramų druskos
150 mililitrų acto 9%
60 gramų cukraus
2 vienetai aitriosios paprikos
10 skiltelių česnako
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Baklažanus nulupti, nupjauti galiukus. Baklažanus supjaustyti stambiais kubeliais (lupti odelės nereikia). Pabarstyti 50 gr druskos ir palikti 20 minučių pastovėti. Nupilti susidariusį skystį. Taip baklažanuose bus mažiau drėgmės ir kartumo.
2.
Česnaką ir aitriąsias paprikas smulkiai sukapoti.
3.
Į puodą sudėti baklažanus, berti likusią druską ir cukrų, pilti vandenį, actą ir užvirinti. Sumažinkite kaitrą.
4.
Pavirti neilgiau nei 10 minučių, vis maišant, nukošti vandenį.
5.
Puode ar gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti česnaką ir paprikas, baklažanus. Kepti, maišant, kelias minutes.
6.
Dar karštą sudėti į švarius, iškaitintus stiklainius, ant viršaus pilti porą šaukštų aliejaus nuo kepimo, užsukti steriliais dangteliais. Sustatyti stiklainius dugnais į viršų, šiltai apkloti ir palikti visiškai atvėsti. Saugoti vėsiame rūsyje.