AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: pagal poreikį aitriųjų pipirų (kiek telpa į stiklainius, aš naudojau apie 300g)
šiek tiek česnako
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek gvazdikėlių
šiek tiek kvapiųjų pipirų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek garstyčių grūdelių
Marinatui:
2.5 stiklinės vandens
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai medaus
100 mililitrų acto 9%
0.5 šaukšto druskos
Paruošimo būdas: 1.
Pipirus švariai nuplauname. O tada yra du keliai - jeigu norite labai labai aštrių pipirų, kiekvieną pipiriuką tiesiog įpjaukite, jog prasiskverbtų marinatas. O jeigu norite šiek tiek švelnesnių (bet aštrumo irgi pakaks, tikrai), nupjaukite kotelius, perpjaukite kiekvieną pipiriuką išilgai ir išvalykite sėklytes.
2.
Į kiekvieną stiklainį dedame po skiltelę išilgai riekelėmis pjaustyto česnako, 1 lauro lapelį, 3 gvazdikėlius, 3 kvapniuosius pipirus, 3 juoduosius pipirus ir pusę šaukštelio garstyčių grūdelių. Tada į stiklainiukus sudedame aitriuosius pipirus.
3.
Puode drauge su cukrumi ir druska užviriname vandenį ir pakaitiname iki kol cukrus bei druska ištirps. Supilame actą, dar kartą užviriname. Tada kaitrą išjungiame ir sudedame medų, išmaišome, kad medus ištirptų. Karštu marinatu užpilame pipirus.
4.
Didelio puodo dugne patiesiame rankšluostėlį, ant jo sudedame stiklainiukus su pipirais, juos pridengiame (ne užsukame, tik pridengiame) švariais dangteliais. Puodą pripilame vandens, kad apsemtų daugmaž 2/3 stiklainio. Vandenį užkaitiname ir nuo vandens užvirimo pasterizuojame puslitrinius stiklainius apie 10-15 min., litrinius - apie 20-25 min.
5.
Stiklainius užsukame dangteliais, apverčiame dangteliais žemyn ir paliekame atvėsti.