Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų kepenėlių (jautienos, vištienos ar kitokių mėgiamų)
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 šaukštai miltų
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kepenėles pamirkyti piene apie 40 minučių. Galima mirkyti ir ilgiau, bet geriau ne trumpiau (aš kartais užmerkiu iš vakaro ir palieku šaldytuve). Mirkymas piene sušvelnina specifinį kepenėlių skonį ir jas suminkština.
2.
Pieną nupilti, o kepenėles sumalti mėsmale kartu su svogūnu, česnaku ir morka.
3.
Kepenėlių masę pagardinti druska, pipirais, įspausti česnako skiltelę, įmušti kiaušinius, berti miltus, išmaišyti. Masė turi būti tiršta, kaip storiems, mažiems blyneliams. Palikite pastovėti apie 20 minučių, kad miltai išbrinktų. Jeigu miltams išbrinkus masė per tiršta, pilkite truputį pieno, jei per skysta - berkite dar šiek tiek miltų.
4.
Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus. Kiekvieną blynelį formuoti iš poros šaukštų kepenėlių tešlos. Gražiai apkepti iš abiejų pusių. Skanaus!