AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 kilogramai moliūgų (supjaustyto 0.5 cm riekelėmis)
650 gramų cukraus
2 stiklinės vandens
2 vienetai citrinų
1 žiupsnelis cinamono
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgo riekeles (žinoma be sėklyčių) išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauti į įkaitintą iki 180 C temperatūros orkaitę, kepti ~15-20 min. (dariau 3 partijas, kepiau po ~20 min., viso užtrukau ~1 val.).
2.
Iškeptas riekeles atskirti nuo žievelės, minkštimą sumesti į puodą, pilti vandenį, berti cukrų, pamaišyti ir virti tol, kol moliūgienė ims tirštėti (viriau ~50 min.). Galiausiai paskaninti cinamonu, supilti citrinų sultis, išmaišyti ir nukaisti puodą.
3.
Džemą sukrėsti į nedidelius paruoštus sterilius stiklainiukus ir užsandarinti steriliais dangteliais. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.