AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas pievagrybių (mažesnių)
200 mililitrų vandens
50 mililitrų aliejaus
70 mililitrų obuolių acto (arba 50 ml paprasto acto)
4 skiltelės česnako
6 vienetai pipirų (žirneliais)
1.5 šaukšto cukraus (be kaupo)
1 šaukštas druskos (be kaupo)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio garstyčių sėklos (arba kalendrų)
2 vienetai lauro lapų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pievagrybius nuvalyti, nuplauti ir nuvarvinti.
2.
Į puodą pilti vandenį, actą, aliejų, berti cukrų, druską, garstyčių sėklas, maltus pipirus ir pipirus žirneliais, smulkintą česnaką, lauro lapus. Kaitinti, kol užvirs.
3.
Į užvirusį marinatą sdėti pievagrybius, užvirinti, sumažinti kaitrą ir virti 5 minutes.
4.
Dar karštus pievagrybius sudėti į švarius stiklainius (man išėjo du stiklainiai po 0.75 l). Užsukti dengateliiais ir palikti visiškai atvėsti.
5.
Atvėsusius statyti bent 2 valandoms į šaldytuvą, o dar skaniau juos šaldytuve palaikyti parą. Suvartoti reikėtų per daugmaž savaitę.