TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Greitai marinuoti pievagrybiai
Greitai marinuoti grybai


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas pievagrybių (mažesnių)
200 mililitrų vandens
50 mililitrų aliejaus
70 mililitrų obuolių acto (arba 50 ml paprasto acto)
4 skiltelės česnako
6 vienetai pipirų (žirneliais)
1.5 šaukšto cukraus (be kaupo)
1 šaukštas druskos (be kaupo)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio garstyčių sėklos (arba kalendrų)
2 vienetai lauro lapų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pievagrybius nuvalyti, nuplauti ir nuvarvinti.

2.
Į puodą pilti vandenį, actą, aliejų, berti cukrų, druską, garstyčių sėklas, maltus pipirus ir pipirus žirneliais, smulkintą česnaką, lauro lapus. Kaitinti, kol užvirs.

3.
Į užvirusį marinatą sdėti pievagrybius, užvirinti, sumažinti kaitrą ir virti 5 minutes.

4.
Dar karštus pievagrybius sudėti į švarius stiklainius (man išėjo du stiklainiai po 0.75 l). Užsukti dengateliiais ir palikti visiškai atvėsti.

5.
Atvėsusius statyti bent 2 valandoms į šaldytuvą, o dar skaniau juos šaldytuve palaikyti parą. Suvartoti reikėtų per daugmaž savaitę.



admin · 2018-09-23 12:00 · 823 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt