AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas juodųjų serbentų
500 gramų cukraus
150 gramų juodojo šokolado (kokybiškesnio)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Juoduosius serbentus perrinkti, nuvalyti ir gerai nuplauti. Palikti nuvarvėti, ar, kad būtų greičiau, išberti ant rankšluoščio ir švelniai priglausti kitą ant viršaus - taip nusausinti.
2.
Uogas sudėti į storadugnį puodą ir užberti cukrumi. Uždengti dangčiu. Palikti pastovėti bent kelias valandas, o geriau - pernakt, kad išsiskirstų uogų sulčių.
3.
Puodą užkaisti ant nedidelės ugnies ir kaitinti kol užvirus. Kai užvirs, sumažinti ugnį ir pakaitinti dar 10 - 15 minučių. Sudėti smulkintą šokoladą ir maišyti, kol ištirps.
4.
Karštą uogienę išpilstyti į iškaitintus stiklainius ir užsukti steriliais dangteliais.
5.
Stiklainius statyti dangteliais žemyn ir užkloti pūkine antklode, palikti stovėti, kol stiklainiai atvės. Paruoštą uogienę geriausiai laikyti tamsesnėje, vėsioje vietoje.