Porcijų skaičius: 2
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų menkių filė (jeigu šaldyta - atitirpintos ir nuvarvintos)
200 mililitrų nealkoholinis alus
1 vienetas kiaušinių
pagal poreikį miltų
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Menkę supjaustome vieno kąsnio ar kiek didesnio dydžio gabalėliais.
2.
Į dubenį supilame alų, įmušame kiaušinį, beriame druskos, miltus ir viską gerai išplakame. Miltų reikėtų dėti tiek, kad tešla būtų riebios grietinės tirštumo.
3.
Jeigu norisi stipresnio skonio, į tešlą galite įberti mėgiamų prieskonių (pavyzdžiui, labai tiks žiupsnelis rūkytos paprikos arba šiek tiek čili).
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Menkės gabaliukus po vieną voliojame tešloje, dedame į keptuvę ir kepame, gražiai apskrudindami iš abiejų pusių.