AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas vyšnių
1 kilogramas cukraus
1 vienetas apelsinų
1 stiklinė vandens
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Uogas nuplaukite, nuimkite kotelius ir kauliukus. Nusausinkite. Uogas sudėtkite į puodą.
2.
Vandenį su cukrumi užkaiskite storadugniame puode, maišant, kol cukrus ištirps ir vanduo ims burbuliuoti. Sumažinkite ugnį, sudėkite nuo vieno apelsino nuluptą oranžinę žievelės dalį. Pavirkite apie 10 minučių ant nedidelės kaitros, vis pamaišant, kad neprisviltų. Žieveles išimkite.
3.
Ant uogų užpilkite sirupą, uždenkite puodą ir palikite kambario temperatūroje pernakt.
4.
Sirupą atsargiai nupilti, pernelyg nejudinant uogų, kad jų nepažeisti. Sirupą užkaitinti iki užvirimo ir vėl užpilti ant uogų. Vėl uždengti ir palikti pernakt.
5.
Trečią dieną sirupą vėl nupilti, vėl uživirinti ir užpilkite ant uogų ir kaitinkite, kol užvirs kartu su uogomis 10 minučių.
6.
Uogienę supilstykite į sterilius, iškaitintus stiklainius ir užsukti steriliais, sandariais dangteliais. Stiklainius apversti kamšteliais žemyn ir, uždengus, palikti atvėsti.