Porcijų skaičius: 12
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 24 vienetai apvalių vaflių
700 gramų kalakutienos faršo (ar kitokio)
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė kefyro
4 vienetai kiaušinių
6 šaukštai aliejaus
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis maltų kmynų
1 žiupsnelis džiovintas raudonėlis
1 žiupsnelis džiovinti krapai
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausiai pasiruošiu įdarą – faršą pagardinu prieskoniais, puse šaukštelio druskos, įmušu kiaušinį, dedu kambario temperatūros sviestą ir kruopščiai išminkau. Sviestas ir yra tas slaptasis ingedientas, iš faršo pagaminantis sultinį.
2.
12 vaflių sudedu ant darbastalio ir tolygiai paskirstau visą įdarą ant jų, galiausiai užvožiu likusiais 12 vaflių. Gaminant iš stačiakampių lakštų viskas dar paprasčiau – tiesiog sukrečiu įdarą ant lakšto, išlyginu silikonine mentele, uždedu kitą lakštą ir supjaustau nedideliais kvadratais.
3.
Pasiruošiu tešlą – išplaku tris kiaušinius su aliejumi, kefyru ir likusia druska. Po truputį beriu miltus ir maišau, tešla turi gautis tiršta, panaši į amerikietiškų ar mielinių blynų tešlą. Todėl jei pritrūksta tirštumo, dedu dar truputį miltų.
4.
Įkaitinu keptuvę, imu paruoštą pyragėlį, nardinu jį į tešlą, gerokai pamurkdau, kad tešla pakliūtų į kiekvieną tarpelį ir dedu kepti. Kiekvieną pusę kepu apie 4-5 minutes, nelygu kaitrai, reikia žiūrėti ar dugnas pakankamai paskrudęs. Jokių riebalų keptuvėje tikrai nereikia, aliejus tešloje sutepa kepimo paviršių tiek, kiek reikia.
5.
Valgome karštus, todėl kepu tik prieš pat valgant. Tačiau, jei gaminu pyragėlius iškylai ar kelionei, į faršą nededu sviesto, visa kita darydama taip pat.