Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 600 gramų moliūgų (gryno svorio)
400 mililitrų kokosų pieno
1 stiklinė vandens (arba sultinio)
100 gramų rūkytos lašišos filė
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus (kepimui)
šiek tiek druskos
šiek tiek svogūnų laiškų (smulkintų, serviruojant, nebūtina)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Puode įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės ir lengvai pagels.
2.
Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūhą ir dar keletą minučių maišydami pakepinkite. Tada užpilkite kokoso pienu bei stikline vandens. Pasūdykite ir virkite ant lengvos ugnies, kol moliūgas bus visai minkštas.
3.
Sutrinkite elektriniu trintuvu. Jei sriuba atrodo per tiršta, įpilkite dar truputėlį vandens.
4.
Padalinkite į lėkštes, apiberkite rūkytos lašišos gabalėliais ir smulkintais svogūnų laiškais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"