TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Voveraičių mišrainė žiemai - nuostabiai skani
Voveraičių mišrainė žiemai

Porcijų skaičius: 4

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo voveraičių (arba kitų grybų)
1.5 kilogramo svogūnų
1.5 kilogramo morkų
500 gramų pomidorų padažo
200 mililitrų aliejaus (kepimui)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Voveraites keletą minučių apvirti (nuo užvirimo, dar 5 min. paverdu ir viskas).

2.
Sogūnus supjaustyti norimo dydžio kubeliais ar plonais griežinėliais. Į keptuvę pilti aliejaus taip negailint (maždaug, kad užsidengtų aliejumi visas keptuvės plotas) ir suberti svogūnus bei kepti kol suminkštės.

3.
Kol kepa svogūnai pasiruošti morkas - jas nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka.

4.
Kai iškeps svogūnai, juos sukrėsti į didelį puodą- troškintuvą, o į keptuvę vėl pilti nemaižai aliejaus ir kepti morkas, irgi kol suminkštės (ir svogūnų ir morkų man gavosi maždaug po vidutinio dydžio pilną keptuvę, žinoma po kepimo jų šiek tiek sumažėjo).

5.
Morkas ir grybus irgi sukrėsti pas svogūnus į puodą.Supilti pomidorų padažą, viską gerai išmaišyti ir troškinti maišant ant nedidelės ugnies apie 20-25 minutes.

6.
Troškinant man prireikė dar šiek tiek aliejaus, tad kelis kartus įpyliau po šlakelį. Taip pat nepamirškite pasūdyti bei pagardinti pipirais, vis ragaujant. Pastarųjų berti teks nemažai, nes pagaminamas nemažas kiekis mišrainės. Ir vis maišyti, maišyti.

7.
Pasiruošti stiklainius ir dangtelius, juos išgarinti ar sterilizuoti verdančiu vandeniu. Krėsti paruoštą karštą mišrainę į karštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Apversti dangteliais žemyn ir palikti atvėsti.

8.
Mišrainę laikyti vėsiai (jeigu neturite vėsaus rūsio, geriau laikykite šaldytuve). Tinka valgyti iškart arba kada norisi greitai ir skaniai užkąsti. Labai skanu su duona ar patroškinti su bulvėmis ar net sriubai!


Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.



admin · 2018-09-14 09:00 · 940 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt