TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Varškės pyragas su juodųjų serbentų įdaru
Varškės pyragas su juodaisiais serbentais

Porcijų skaičius: 8

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
200 gramų miltų
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
200 gramų juodųjų serbentų
100 gramų cukraus
2 šaukštai vandens
Varškės įdarui:
250 gramų varškės (naudojau 9%)
150 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 vienetai kiaušinių

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Įmušame kiaušinį ir gerai išplakame. Po truputį beriame miltus su druska ir maišome, kol gausime vientisą tešlą.

2.
Pyrago kepimo formą išklojame paruošta tešla ir praduriame padą kelis kartus šakute. Paliekame šaldytuve apie 30 minučių. Aš naudojau silikoninę kepimo formą, todėl niekuo ištepti nereikėjo, jei naudosite kitą, kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais, arba išklokite kepimo popieriumi.

3.
Juoduosius serbentus nuplauname ir nuvarviname. Į puodą įdedame uogas, cukrų ir įpilame 2 šaukštus vandens. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kad uogos suminkštėtų.

4.
Išplakame kiaušinius, įmaišome kondensuotą pieną ir varškę. Viską gerai išmaišome.

5.
Pyrago padą kepame iki 175 C laipsnių orkaitėje 10 minučių. Ant pado dedame paruoštą juodųjų serbentų masę, ant viršaus pilame varškės masę ir kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.



admin · 2018-09-09 15:00 · 861 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt